Outplacement Leiden

Wanneer u noodgedwongen op zoek moet naar een nieuwe baan brengt dit vaak spanning, onrust en onzekerheid met zich mee. Een outplacementcoach in Leiden biedt professionele begeleiding om deze gevolgen de baas te zijn. Bij coaching voor outplacement in Leiden ligt de focus op het herwinnen van zelfvertrouwen en krijgt u begeleiding bij uw zoektocht naar nieuwe kansen. Uw voormalige werkgever is wettelijk verplicht u een transitievergoeding te geven, waarmee uw outplacementtraject kan worden vergoed.

Hoe gaat outplacement coach in Leiden te werk?

Verschillende methodieken kunnen worden ingezet door onze outplacementcoaches in Leiden. Voorbeelden hiervan zijn Oplossingsgericht Coachen, RET (Rationeel Emotieve Therapie), Motiverende Gespreksvoering, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en MMS-coaching (Motivating Management Service).

De fases van outplacement coaching

Tijdens uw coachtraject voor outplacement in Leiden zullen vier fasen worden doorlopen. De eerste fase richt zich op het verwerken van uw ontslag. Uw situatie wordt in kaart gebracht zodat uw coach u volledig begrijpt.

Tijdens de tweede fase ligt uw persoonlijke ontwikkeling centraal. Wat zijn uw kwaliteiten en waar bent u minder goed in? Het vergroten van uw zelfkennis helpt u bij het bedenken wat voor baan bij u past.

Dit is nodig voor de volgende fase, waar u op zoek gaat naar een baan. Wat voor werk zou u graag willen doen? Wat vindt u belangrijk in een bedrijf? Hoe zit het met uw sollicitatievaardigheden en is uw curriculum vitae professioneel en bijgewerkt?

Tot slot krijgt u in de laatste fase ondersteuning en begeleiding bij het sollicitatieproces. Uw outplacementcoach in Leiden helpt u bij het evalueren van uw sollicitaties en geeft aanvullende tips om zo de juiste baan te krijgen.

Outplacement coaching bij GORTcoaching is:

Vertrouwen

in het zoeken naar een nieuwe werkomgeving

Professioneel

en doelbewust op zoek naar uw kwaliteiten

Focus

op heroriëntatie op de arbeidsmarkt

Reflecteren

op uw persoonlijke doelen en waarden

Algemene info over coaching

 

Kosten

145,- euro per uur excl. BTW

Wanneer starten

Vaak per direct. Kijk hiervoor in de agenda van uw coach.

Trajectduur

5 tot 10 gesprekken. Persoonlijk afgestemd tussen u en uw coach.

Outplacement Coaching voor groepen

U kunt ook kiezen voor outplacement coaching voor groepen, dit is mogelijk wanneer meerdere medewerkers in uw organisatie in aanraking komen met outplacement. Deze groepsgewijze aanpak bevat ook een inspirerende kick-off bijeenkomst. Naast de groepsbijeenkomsten is er vanzelfsprekend ook sprake van persoonlijke coaching. Het delen van ervaringen met mensen die ‘in hetzelfde schuitje’ zitten, blijkt een positief effect te hebben op het verloop van het coachingstraject. U kunt hiervoor contact opnemen met thomas@gortcoaching.nl

Over outplacementcoaching

Outplacement coaching is geschikt bij
 • Overtallig verklaard
 • Transfer
 • Ontslag
 • Dreiging van ontslag
 • Fuseren
Fases van een outplacement traject

Een outplacementcoach van GORTcoaching helpt u in de volgende fases van uw proces:

 • Verwerking –  Ontslag wordt door veel mensen ervaren als falen en zelfs als gezichtsverlies. Daarom staat in deze eerste fase verwerking van het verlies van een baan centraal. Het kan veel tijd en energie kosten om dit verlies een plek te geven. In deze fase gaat u samen met uw coach proberen de gebeurtenis en de gevoelens die in u opkomen beter te begrijpen en uiteindelijke te verwerken.
 • Persoonlijke ontwikkeling – Samen met uw coach gaat u opzoek naar uw sterke eigenschappen en naar eigenschappen die nog verbetering nodig hebben. Daarnaast gaat u uitzoeken waar uw interesses liggen en wat u belangrijk vind ik uw werk.
 • Zoektocht naar een baan – De focus in deze fase ligt vooral op het zoeken naar wat voor soort werk u graag zou willen doen, wat uw mogelijkheden zijn en bij welke bedrijven u aan de slag zou kunnen gaan. Voor het gros van alle banen (85%) wordt niet geadverteerd, daarom wordt netwerken vaak gezien als een erg belangrijke vaardigheid. Ook kunt u samen met uw coach werken aan uw sollicitatievaardigheden en curriculum vitae.
 • Ondersteuning en begeleiding – In deze laatste fase wordt u door uw coach ondersteunt bij het vinden van een baan. Het sollicitatieproces wordt geëvalueerd en er kunnen tips worden gegeven. Door middel van begeleidende gesprekken wordt de zoektocht naar een baan eenvoudiger.
Met welke vragen kan ik terecht?

De onderstaande vragen zijn voorbeelden waarmee u terecht kunt bij een outplacementcoach.

 • Welke loopbaan richting past bij mij?
 • Hoe kan ik mijn kans op een nieuwe baan vergroten?
 • Ik dreig ontslagen te worden, wat kan ik het beste doen?
 • Hoe zou ik mijn curriculum vitae of sollicitatiebrief verder kunnen verbeteren?

Bij een outplacementcoach kunt u terecht met deze (en andere) vragen. Samen met u streeft uw coach ernaar om uw huidige of toekomstige werksituatie aangenamer te maken.

Wat levert outplacementcoaching op?

Outplacement coaching levert u onder andere de volgende voordelen op:

 • Kennis over uw werkwaarden, behoeften en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Steun bij het verbeteren van uw kwaliteiten en effectiviteit
 • Begeleiding bij het zoeken naar een geschikte, nieuwe werkomgeving
 • Advisering over de stappen die u het beste kunt nemen
 • De kans om nieuwe loopbaanrichtingen te onderzoeken en een carrièreswitch te maken

 

Welke methodieken worden ingezet?

Er zijn veel verschillende technieken en methodieken die de coaches van GORTcoaching toepassen in een outplacement traject,  zoals Motiverende Gespreksvoering,  Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen, RET (Rationeel Emotieve Therapie) en MMS coaching (Motivating Management Service). De keuze voor een coach kunt u baseren op de werkwijze, doelgroep en specialisme van een coach, die het beste bij u past.